АРХІТЕКТУРНО-ПРОСТОРОВИЙ РОЗВИТОК ОСТРОГА КІНЦЯ XVIII СТ. - 20-Х РР. ХХ СТ. - Ричков, Петро (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Історія Острога, одного з найдавніших українських міст, відображена в численних писемних документах. Однак його давня урбаністична картографія представлена невеликою кількістю першоджерел. В статті здійснено спробу узагальнення наявних стародавніх картографічних джерел у вигляді фіксаційних та проєктних планів міста Острога, що характеризують його забудову та архітектурно-розпланувальну структуру від кінця XVIII до 20-х рр. ХХ ст.