ЕМОЦІЙНО ПОЗИТИВНИЙ КОНТЕКСТ У ЛАНДШАФТНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ БУФЕРНИХ ЗОН ОБ’ЄКТІВ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ - Мацьоха, Аліна (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Представлено результати авторського дослідження щодо формування емоційно позитивного контексту в буферних зонах об’єктів культурної спадщини засобами ландшафтної архітектури; розглянуто науково- теоретичну базу світових досліджень; визначено головний принцип створення емоційно позитивного контексту у просторі середмістя (принцип формування «зеленого каркасу»). На основі аналізу вітчизняного та світового практичного досвіду наведено низку прикладів реалізації визначеного принципу. Запропоновано алгоритм формування емоційно позитивного контексту в буферних зонах ІІ категорії непрямого багатофункціонального використання об’єктів культурної спадщини, що знаходяться на теренах України.