ВПЛИВ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ НА СТАБІЛІЗАЦІЮ СИСТЕМИ РОЗСЕЛЕННЯ ЗАКАРПАТТЯ У ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД ТА СУЧАСНІ ПЕРСПЕКТИВИ - Голик, Йолана; Багрій, Наталія; Вантюх, Діана (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Викладено історичні етапи становлення системи розселення Закарпаття та її взаємозв’язок із зайнятістю населення. Проаналізовано зміни системи розселення та народно-господарського комплексу Закарпаття в повоєнний період після Другої світової війни. Висвітлений вплив міграційних процесів. Наведені перспективи розселення регіону на сучасному етапі.