АВТОМАТИЗАЦІЯ ГЕОДЕЗИЧНОГО МОНІТОРИНГУ ВИСОТНИХ СПОРУД - Медведський, Юрій; Анненков, Андрій; Ісаєв, Олександр; Дем’яненко, Роман (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглянуто існуючі методи, що застосовуються у задачах геодезичного моніторингу споруд, виконано аналіз можливостей та надано попередню оцінку точності їх використання при моніторингу висотних споруд. Виділено методи, які дозволяють отримувати результати вимірювань із високою частотою дискретизації та мають можливості до автоматизації. Визначено методи, що дозволяють вирішити задачу обчислення добових коливань споруди від впливу сонячної радіації та вітрового навантаження окремо від величин крену та осадок.