ФОРМУВАННЯ АРХІТЕКТУРИ БУДІВЕЛЬ ВОКЗАЛІВ ЗАЛІЗНИЦІ ЛЬВІВ – СЯНКИ - Рочняк, Юрій (Містобудування та територіальне планування, 2022)
В історичному контексті досліджується розвиток архітектури будівель вокзалів та інших пасажирських споруд залізничної гілки Львів – Сянки в основних функціональних, просторових, конструктивних та художніх властивостях. Зазначаються тенденція формування, унікальність окремих будинків вокзалів, важливість збереження, захисту і прилаштування цих пасажирських будівель та споруд до сучасних потреб.