АНАЛІЗ СВІТОВОГО ДОСВІДУ ПРОЕКТУВАННЯ ПАРКІНГІВ У МІСЬКОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Духняк, Ірина; Терлецька, Юлія (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Здійснений аналіз закордонного досвіду проектування паркінгів у економічно розвинених країнах. Детально проаналізовано чотири приклади будівель паркінгів за обʼємно-просторовими, архітектурно-планувальними та композиційно-естетичними характеристиками. На основі аналізу проведені узагальнення, в результаті чого виділені особливості сучасного проектування паркінгів у містобудівному середовищі. Отримані результати вказують на широкі перспективи та можливості для проектування таких споруд в Україні, зокрема у Львові, де, внаслідок зростаючої урбанізації та автомобілізації, мешканці стикаються з новими проблемами.