СИСТЕМА СПІВРОЗМІРНОСТЕЙ СПАСО-ПРЕОБРАЖЕНСЬКОГО СОБОРУ В ПЕРЕСЛАВЛІ-ЗАЛІССЬКОМУ - Негай, Георгій; Белінська, Майрон; Машовець, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Проведені дослідження співрозмірностей Спасо-Преображенського собору в Переславлі-Залісському за допомогою розрізнювальної моделі зорової інформації на структурних рівнях цілого, частин цілого та елементів західного фасаду. Виявлені інформаційні закономірності співрозмірностей, які розкривають природу його емоційного потенціалу.