ПРИНЦИП КОМПОЗИЦІЙНОЇ ТА ОБРАЗНОЇ ВІДПОВІДНОСТІ В АРХІТЕКТУРІ ЗАКЛАДІВ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ - Кравченко, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Представлено авторський погляд на формування композиції та образу в архітектурі закладів неформальної освіти. Представлені стислі відомості щодо основних принципів образного вирішення будівель таких закладів, з точки зору системного підходу до формування їх архітектури. Розкритий та роз’яснений принцип композиційної та образної відповідності, вказаний його зв’язок із містобудівною ситуацією та середовищем, що оточує. Відомості проілюстровані прикладами.