СТРАТЕГІЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУВАННЯ АДАПТИВНОГО ПОВТОРНОГО ВИКОРИСТАННЯ ПРОМИСЛОВИХ БУДІВЕЛЬ ПІД ГОТЕЛІ - Гун, Цзехун (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Зі стрімкою урбанізацією та оновленням традиційного виробництва як у Китаї, так і в усьому світі - з’являється все більше покинутих промислових будівель. Дане дослідження зосереджене на стратегіях генерального планування при перепрофілюванні промислових будівель у готелі. Проаналізовано численні випадки такого адаптивного повторного використання у Китаї, узагальнено підходи до проектування генеральних планів. На основі аналізу прикладів та прогресивних досліджень за даною тематикою визначено основні аспекти організації генеральних планів таких проектів: чітка візуальна диференціація первинних та додаткових входів та в’їздів до готелів за допомогою елементів візуальної інформації; раціональне планування доріг, проїздів, паркінгів, зон відпочинку та бізнес-зон; відповідність принципам побудови безбар’єрного середовища; дотримання вимог сталого розвитку; максимальне збереження природного та культурного середовища, а також підтримання «промислового духу» у новостворених готелях; чітка відповідність нормативним вимогам та правилам проектування. Визначено позитивний вплив такого адаптивного повторного використання на оточуючий міський контекст. Відзначається важливість використання елементів регіональної архітектури та традиційних методів будівництва. Дане дослідження може бути корисним для всіх зацікавлених сторін, особливо - для архітекторів та дизайнерів, що займаються архітектурним проєктуванням за даною тематикою. Окреслені напрямки можливих подальших досліджень, зокрема - врахування регіональних особливостей формування генеральних планів такої реновації у різних країнах, що розвиваються.