ФОРМУВАННЯ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ВЕЛИКОГО МІСТА - Завальний , Олександр; Панкеєва, Анна; Черноносова, Тетяна; Мороз, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглядаються питання присвячені розвитку сучасного міського простору. Досліджено існуючі підходи перетворення та використання міських територій. Обґрунтовано доцільність розглядання міста не лише в їх адміністративних межах, а й разом з прилеглими до них територіями визначаючи зону впливу від міста. Сформульовано пропозиції щодо просторового розвитку міського середовища та створення комфортного середовища для життєдіяльності людини.