ПРОБЛЕМИ РЕНОВАЦІЇ ПАРКІВ МІСТА ЗАПОРІЖЖЯ - Єгоров, Юрій; Фостащенко, Олена; Савін, Валерій; Архіпова, Катерина; Захарова, Світлана (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Обгрунтовано проблему реновації міських просторів у співвідношенні містоутворюючих зон (промислових, сельбищних і рекреаційних) і «човникової міграції» для урбанізованих міст України на прикладі реновації унікальних об’єктів міста Запоріжжя – заводських парків. Простежено розвиток паркових зон у зв’язку з розвитком міста. Визначено шляхи вирішення проблем реновації міських просторів у співвідношенні містоутворюючих зон. Представлено комплексну архітектурну концепцію ув’язки парково- рекреаційних зон, забудови центральної частини міста Запоріжжя і острова Хортиця.