МІСТОБУДІВНІ АСПЕКТИ ДОТРИМАННЯ ВИМОГ НАДІЙНОСТІ ТА ДОВГОВІЧНОСТІ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД МІСЬКОЇ ЗАБУДОВИ - Банах, Віктор; Банах, Андрій; Гребенюк, Ігор; Гребенюк, Олена (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Проведено аналіз результатів досліджень технічного стану будівель і споруд міської забудови з точки зору дотримання вимог до їхньої надійності та довговічності. Запропоновано програму комплексних заходів для забезпечення дотримання вимог надійності та довговічності будівель і споруд, які експлуатуються тривалий час, у тому числі у складних інженерно- геологічних умовах. Показаний алгоритм проведення обстеження технічного стану, визначення попередніх деформацій, вибору розрахункових ситуацій, формування розрахункових моделей за допомогою прогностичного та ретроградного моделювання.