ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВИСОКОШВИДКІСНИЙ ПАСАЖИРСЬКИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ ТРАНСПОРТ (ІВЕТ-150) ДЛЯ ВЕЛИКИХ МІСТ УКРАЇНИ - Гук, Валерій; Запорожцева, Олена (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розвиток швидкісного пасажирського транспорту одна з найважливіших завдань для успішного функціонування транспортної системи будь-якого великого міста. Для створення у великих містах України, особливо зі складними кліматичними і геологічними умовами, а так само зі слабко розвиненою системою автомобільних магістралей, пропонується новий, надземний, високошвидкісний, екологічно чистий, електричний, пасажирський, з кабінами, економічний транспорт. Для організації безпечного руху керованих екіпажів з пасажирами використана теорія насичених транспортних потоків, яка рух екіпажів в потоці описує як безперервну зміну станів прискорення, рівномірного руху і гальмування, тобто синхронізовані три фази «start-go-stop» в одному керуючому алгоритмі.