АНАЛІЗ ПРОБЛЕМ ВПРОВАДЖЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В КАРПАТСЬКОМУ ЄВРОРЕГІОНІ - Petrakovska, Olga; Bespalko, Ruslan; Voroniuk, Yulia (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Розглянуто характерні проблеми реалізації концепції сталого розвитку, що була закріплена Рамковою конвенцією про охорону і сталий розвиток Карпат. Досліджено міжнародну і національну нормативно-правові бази імплементації цілей сталого розвитку та прогалини в них. Проаналізовано основні характеристики досліджуваної території. Запропоновано перелік першочергових заходів та рекомендацій для органів державної влади, місцевого самоврядування, профільних спеціалістів, установ та організацій і всіх зацікавлених осіб, зокрема налагодження співпраці та обміну інформацією між всіма органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері використання всіх видів природних ресурсів із залученням міжнародних організацій, що вивчають цю тему.