МОРАЛЬНІ ТА ПРАВОВІ НОРМИ, ЯК РЕГУЛЯТОРИ МІСТОБУДІВНИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ - Kosmii, Mykhailo (Містобудування та територіальне планування, 2019)
Вивчається вплив нематеріальних чинників (моралі та права) на містобудівні відносини. Акцентується увага на тому, що категорії моралі та права, будучи тісно взаємопов’язаними, впливають на свідомість людини, яка є кінцевим замовником та об’єктом на який спрямовуються містобудівельні відносини. Врахування категорій мораль та право в процесі містобудування важливе з огляду на те, що вони є прикладами звичаєвих і писаних норм, які по різному впливають на містобудівельне законодавство, регулюють земельні відносини, питання планування і забудови територій.