ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ НАПРЯМКІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА У ПРОЕКТНО-ДИЗАЙНЕРСЬКІЙ ПРАКТИЦІ ЯК ЗАСОБІВ ОРГАНИЗАЦІЇ ЕСТЕТИЧНОГО ПРЕДМЕТНО-ПРОСТОРОВОГО СЕРЕДОВИЩА - Pylypchuk, Oksana; Krivenko, Olga (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Досліджуються можливості сучасних напрямків образотворчого мистецтва з використанням їх як засобів у проектно-дизайнерській практиці. Проаналізована утилітарнафункція образотворчого мистецтва, що розрахована на організацію естетичного предметно-просторового середовища. Враховано сучасні можливості створення комфортних умов існування людини у просторі. Увагу приділено новітнім напрямкам та течіям у візуальному мистецтві, які пов’язані з новими інноваційними можливостями сучасних технологій. Визначені та запропоновані основні засоби образотворчого мистецтва, які засновані на нових методах і прийомах сучасного візуального мистецтва, а саме: протиріччя форми і змісту, асоціативні, формотворчі можливості.