ВІЗУАЛЬНА КОМФОРТНІСТЬ МІСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА - Negai, Georgyi; Dorofeyev, Alexander; Mashovets, Natalia (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Запропонована інформаційна концепція візуальної комфортності міського середовища на снові розрізнювальної інформаційної моделі зорового сприйняття, яка розвиває новий науковий напрямок – відеоекології. Запропонований кількісний показник візуальної комфортності міського середовища.