БАГАТОФУНКЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС ІПОДРОМУ З ФУНКЦІЄЮ ІПОТЕРАПІЇ - Morklyanyk, Oksana; Havriushyn, Uliana (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Висвітлюється формування архітектури іподрому як багатофункційного комплексу. Проаналізовано розвиток іпотерапії в країнах Європи і в Україні та вплив цього методу лікування на реабілітацію. В поле уваги авторів ввійшли іподроми великих міст України як перспективні об’єкти для впровадження функції іпотерапії. В результаті аналізу закладів, де проводиться лікування методом іпотерапії виділено найпоширеніші типи та розглянуто чинники, котрі впливають на застосування лікувальної верхової їзди. Запропоновано введення супутньої функції іпотерапії в комплекс іподрому, що фактично, перетворює його на багатофункційний комплекс зі складною архітектурно-просторовою організацією.