ПЕРЕОСВОЄННЯ ПОСТПРОМИСЛОВИХ ТЕРИТОРІЙ НА ПРИКЛАДІ М. ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА - Gabrel, Mykola; Skrypyn, Darii-Teodor; Skrypyn, Tetiana (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Ревіталізацію постпромислових об’єктів, які розташовані в центральній частині історично сформованих міст, розглянуто в контексті розвитку ґенези як просторової структури міста, так і особливостей промислово-господарської діяльності колишніх підприємств. Увагу акцентовано на виявленні унікального просторового потенціалу територій з урахуванням історико-культурної, соціально-екологічної складових, природно-ландшафтних умов. Визначено пріоритети, які підвищать атрактивність постпромислових територій, наповнять міський простір сучасною інфраструктурою, вплинуть на естетичні цінності архітектурно-ландшафтного середовища. Проблему функціонально-просторового переосвоєння постпромислових територій історично сформованих міст, виявлення архітектурно-містобудівних рішень інтеграції колишніх промислових об’єктів у активні простори міста шляхом їх ревіталізації розглянуто на прикладі м. Івано-Франківська.