ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КОМПЛЕКСНО-МЕХАНІЗОВАНОГО ДЕМОНТАЖУ МЕТАЛЕВИХ КОЛОН - Osipov, Alexander; Osipov, Sergey; Syhyda, Vitaliy; Osipova, Anastasija (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Розглядаються передумови та виконані обґрунтування комплексної механізації технології демонтажу металевих колон під час знесення, реконструкції, реставрації чи ревіталізації промислових об’єктів. Задачі зменшення кількості небезпечних процесів, негативних впливів шуму та вібрації на об’єкти культурної спадщини, прилеглі території та забудову, а також природні комплекси, підвищення ефективності процесів демонтажу взяті за передумови розробки нової технології. В основу обґрунтування оптимальних параметрів технології демонтажу металевих колон покладений загальнотехнічний метод проектування складних технологічних систем – «від досягнутого», а для оцінки порівняльної ефективності методів виконання демонтажних робіт використані абсолютні та відносні показники технологічності.