РОЛЬ ПІШОХІДНИХ МОСТІВ У ФОРМУВАННІ АРХІТЕКТУРНО-ПРОСТОРОВОГО СЕРЕДОВИЩА МІСТ - Kutsуna Iryna (Містобудування та територіальне планування, 2020)
Визначено роль, місце та класифікацію пішохідних мостів, яка впливає на формування і сприйняття архітектурно-просторового середовища міст. Описано історію створення пішохідних мостів вздовж водних та ландшафтних перешкод, досліджено функціональний вплив потоків на формування пішохідних мостів. Запропоновано виокремлення поліфункціональних пішохідних мостів за сферами впливу на архітектурно-просторове середовище.