ВІРТУАЛЬНА РЕАЛЬНІСТЬ ЯК КОМУНІКАТИВНИЙ МІСТ МІЖ ЗАМОВНИКОМ, АРХІТЕКТОРОМ І ГРОМАДОЮ - Шаталюк, Денис (Містобудування та територіальне планування, 2025)
Розглядається віртуальне середовище як основа для ефективної комунікації. Представлені порівняння вербальної та віртуальної комунікації та модель, що ілюструє взаємодію учасників проєктного процесу у віртуальному і в реальному середовищах. Виявлені основні проблеми комунікації між виконавцем, замовником та громадою в процесі аналізу, моделювання та проєктування архітектурного середовища. Особливу увагу приділено вивченню соціальних, економічних та екологічних проблем, а також можливостям їх вирішення за допомогою в‘іртуальної реальності.