РОЗКРИТТЯ МОЖЛИВОСТЕЙ ВИКОРИСТАННЯ МУЛЬТИСПЕКТРАЛЬНИХ ЗНІМКІВ ДЛЯ ТОЧНОЇ ОЦІНКИ ПОСІВІВ - Куліковська, Ольга; Колодій, Павло; Ступень, Роман (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Описано теоретичні та технічні аспекти отримання інформації про стан посівів зернових культур на основі матеріалів космічного мультиспектрального знімання середньої дозвільної здатності. Виконано експериментальні дослідження з метою створення цифрових індексних карт для сільськогосподарських угідь. Доведено високу ефективність методики дослідження стану полів за мультиспектральними космічними знімками із використанням продуктів рівня L1C і більш високого рівня опрацювання L2A, показано особливості та обмеження застосування методики.