ДОСВІД ПРАКТИЧНОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ НА ГЕОПОРТАЛІ МІСТОБУДІВНОГО КАДАСТРУ ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ - Гур’янов, Владислав (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Наведено досвід практичної реалізації електронного кабінету геодезиста в складі геоінформаційної системи містобудівного кадастру Львівської міської ради, призначеного для забезпечення ведення містобудівного кадастру місцевого рівня. Значне місце в цій геоінформаційній системі відведено підсистемі топографо-геодезичного забезпечення ведення містобудівного кадастру та електронному кабінету геодезиста – це сучасний інструменту та сервіс, що розроблено на основі геоінформаційної системи, який дозволяє геодезистам та землевпорядним організаціям працювати з топографічною основою та іншими даними, які містяться в геоінформаційній системі та забезпечує повноцінний процес роботи з приймання великомасштабних топографічних знімань в режимі онлайн: від отримання вихідних даних до передачі оновлених результатів знімань для оновлення топографічної основи. Функціонал електронного кабінету геодезиста забезпечує швидке оновлення даних, можливість моніторингу стану заявки, перевірки та внесення змін до переданих матеріалів. Використання сервісу вкотре доводить, що застосування сучасних геоінформаційних технологій, зокрема інструменту Електронного кабінету геодезиста дозволяє значно спростити роботу не тільки геодезистів та інших зацікавлених осіб, але й службовців в особі відповідальних працівників відділу містобудівного кадастру Львівської міської ради. Мета статті – ознайомити геоінформаційну громадськість з досвідом роботи з практичної реалізації та використання електронних кабінетів на прикладі кабінету геодезиста, який реалізовано в складі геопорталу містобудівного кадастру. В статті наведено методику реалізації електронного кабінету геодезиста та її впровадження на прикладі геоінформаційної системи містобудівного кадастру Львівської міської ради.