КОНСТРУКТИВНІ Й ТЕХНІЧНІ АСПЕКТИ ДИЗАЙНУ ПРИЛЕГЛИХ ДО ВОДИ ТЕРИТОРІЙ В УРБАНІЗОВАНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Шевченко, Людмила; Новосельчук, Наталія (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Висвітлюється актуальна наразі проблема – безпекові питання експлуатації прилеглих до води територій в урбанізованому середовищі. Акцентовано увагу на інженерному обладнанні та технічній організації берегової смуги річок у містах. Розглянуто низку прийомів захисту прибережних територій, альтернативних існуючим гідротехнічним, – з використанням «зелених» технологій, прийомів зміцнення берегів річок і водойм, укріплення підпірних стінок. Представлені авторські пропозиції по залученню піднятої води до участі у формуванні художньо-естетичних якостей прибережного простору урбанізованого середовища.