ПРИНЦИП «ФУНКЦІОНАЛЬНОГО РІЗНОМАНІТТЯ» В ОРГАНІЗАЦІЇ ВІДКРИТИХ ПУБЛІЧНИХ ПРОСТОРІВ МІСТ - Гусєв, Микита (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Проаналізовано теоретично-практичний досвід організації відкритих публічних просторів міст, на основі якого виведено спільні риси їх функціонально-просторової організації. Показано важливість формування відкритого публічного простору міст за рахунок виведення конкретних принципів його організації. Детально розглянуто принцип «функціонального різноманіття», а також виявлені прийоми, що його розкривають. Перераховано, які з загальних та спеціальних принципів організації відкритих публічних просторів міст можуть бути виявлені за допомогою прийомів, розглянутих в статті. На прикладі реалізованого автором проєкту надані рекомендації щодо організації відкритих публічних просторів міст, що базуються на прийомах, що виявляють принцип «функціонального різноманіття».