ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ ВУЛИЧНО-ДОРОЖНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Павленко, Тетяна; Литвиненко, Тетяна; Єншуєва, Тетяна; Пасічна, Тетяна; Зубричев, Олександра (Містобудування та територіальне планування, 2024)
В даних матеріалах дослідження розглянуто основні проблеми безбар’єрності вулично-дорожнього середовища в сучасних умовах. Розглянуто важливість вивчення основних проблем та пошуку їх рішень, спираючись на нормативні документи з метою створення простору без бар'єрів. Проаналізовано поточний стан забезпечення фізичної доступності до інфраструктури у містах та населених пунктах. Виявлено, що окрім відсутності елементів доступності ще більшу проблему складає неправильне їх застосування. Визначено необхідність проєктування вулично-дорожнього середовища та його елементів із урахуванням потреб маломобільних груп населення.