ПЕРСПЕКТИВИ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ЗАМКОВОГО КОМПЛЕКСУ В С. ПІДЗАМОЧОК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Андрусяк, Уляна (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Значний ресурсний потенціал історичного замкового комплексу с. Підзамочок Тернопільської області створює передумови для сприятливого пристосування до сучасних функцій. Проте, пам’ятка архітектури національного значення зазнає щораз більшого руйнування внаслідок щоденного впливу несприятливих антропогенних і природних чинників. Найефективнішим для збереження унікального об’єкта культурної спадщини України є формування програми функціональної адаптації замкового комплексу.