ГРАФІЧНА ФІКСАЦІЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ АРХІТЕКТУРИ – ЯК ЕТАП КУРСОВОГО АРХІТЕКТУРНОГО ПРОЄКТУВАННЯ - Скрипин, Тетяна (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуто питання дослідження регіональної архітектури в підготовці фахівців-архітекторів як важливого інструменту залучення студентів до наукових досліджень, формування компетентного пошуку, аналізу, засвоєння та отримання нової інформації. Обґрунтовано значення дослідження та графічної фіксації зразків нерухомої спадщини і їх застосування в методиці архітектурного проєктування як джерела ідейного натхнення в пошуках нових форм і концепцій, розширенні професійних компетентностей студента, удосконаленні художніх і технічних навичок архітектурної графіки, розумінні соціокультурного і середовищного контексту архітектури, формуванні громадянської позиції щодо збереження історико-архітектурної спадщини, здатності сприймати, розуміти й трансформувати код національної ідентичності у творчій діяльності архітектора.