МЕТОДИКА ФОРМУВАННЯ СТРУКТУРИ ОБ’ЄКТІВ ОБСЛУГОВУВАННЯ, РОЗТАШОВАНИХ НА ТРАНСПОРТНО- ПЕРЕСАДОЧНИХ ВУЗЛАХ - Мустафа, Мустафа Махмуд (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Розглянуті умови завантаженості міст індивідуальним транспортом. В якості вирішення проблеми пропонується організація структури мережі об’єктів обслуговування, які пропонується розмістити на транспортно- пересадочних вузлах. Дана структура робить громадський транспорт більш комфортним, і буде сприяти його більш активному використанню, що може призвести до зниження рівня кількості автомобілів у містах. На основі проаналізованих реальних моделей міст і більш ранніх досліджень авторів щодо ідеальних моделей міст, складено структуру мережі об'єктів обслуговування в межах транспортно-пересадочних вузлів. Також на основі решіток Вальтера Кристаллєра запропоновано трансформацію даної моделі в залежності від розміру міста та на перспективу. Також розглянуто основні функції об'єктів, які можуть знаходитися на транспортно- пересадочних вузлах різних рівнів ієрархії.