МЕТОДА ПРОЄКТУВАННЯ ЛАНДШАФТНОГО БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄКТІВ - Лукащук, Галина; Гнесь, Людмила (Містобудування та територіальне планування, 2024)
Презентується метода виконання курсового проєкту «Ландшафтний благоустрій території громадських об’єктів» з використанням сучасних концепцій ландшафтного проєктування, для студентів архітекторів. Автори акцентують на важливості функціонально-планувального та об’ємно- просторового вирішення території, як рекреаційного осередку духовного, фізичного та емоційного відновлення відвідувачів. Відмічається, що важливим аспектом є поєднання природного простору навколо громадської споруди, а також наповнення додатковими елементами антропогенного ландшафту, який доповнює художній образ та комфортні умови для людини. Оскільки сьогодні ландшафтний благоустрій територій громадських об’єктів є важливою складовою комплексної реабілітації постраждалих людей під час війни, тому при проєктуванні наголошується важливість планувальної композиції території, яка повинна бути пов’язана із спорудою (зокрема SPA- центру), та її функціональним призначенням.