ПЕРЕДУМОВИ ТА ЗАВДАННЯ ЗМІНИ ФУНКЦІЙ І ФОРМИ РЕГІОНАЛЬНОЇ ТИПОЛОГІЇ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Соколенко, Костянтин (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Встановлено передумови зміни функцій регіональної типології Луганської області в сучасних умовах. Військова агресія російської федерації суттєво змінила територіальну організацію. Визначено, що зміна функцій є чинником трансформації форми регіональної типології. Невідповідність типологічних ознак Луганської області як прикордонного регіону формує завдання оновлення регіональної моделі територіального планування. Проаналізовано фактори впливу на процеси містобудівного розвитку в умовах післявоєнної розбудови. Сформульовано завдання містобудівного розвитку регіону у відповідності до сучасних умов.