РІЧКОВІ ЕКОСИСТЕМИ ЛІСОСТЕПУ Й СТЕПУ: ПРИРОДНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІСТОБУДІВНОГО ОСВОЄННЯ - Михайлик, Ольга (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянуто природні особливості річкових екосистем лісостепової та степової зон. Зазначено проблеми антропогенного навантаження річок розчленованих рівнин та їхніх прибережних територій. Запропоновано заходи містобудівної організації прибережних територій річкових екосистем лісостепової та степової зон, які сприятимуть їхньому збереженню, охороні та відродженню.