КЛАСТЕРНА ОРГАНІЗАЦІЯ ЯК ПЕРСПЕКТИВНИЙ ШЛЯХ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ТЕРИТОРІЙ У м. ПОЛТАВА - Лукаш, Євгенія (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглядаються можливості реновації недіючих промислових підприємств в межах міст та їх інтеграція в систему міста без зміни цільового призначення. Аналізуються сучасні тенденції ревіталізації промислових територій та перспективи екологічної стабілізації в містах. Перспективою подальшого дослідження є виявлення та впровадження принципів та прийомів просторової організації ревіталізації промислових територій.