ЕТАПИ СТИЛЬОВОГО РОЗВИТКУ АРХІТЕКТУРИ ЄЛИСАВЕТГРАДА ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ - ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТЬ - Пенязь, Тетяна (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянута архітектура Єлисаветграда (Кропивницького) другої половини ХІХ - початку ХХ століть. Надана класифікація стилістики будівель періоду дослідження та виявлені етапи її розвитку в архітектурі Єлисаветграда на основі натурних обстежень, вивчення літератури та архівних джерел. Результатами дослідження є характеристика етапів розвитку періодів еклектики і модерну в Єлисаветграді.