МІСТОБУДІВНА ПРАКТИКА ВІДРОДЖЕННЯ ПРИБЕРЕЖНИХ ТЕРИТОРІЙ - Михайлик, Ольга (Містобудування та територіальне планування, 2023)
Розглянуто світовий досвід відродження прибережних територій. Підсумовано, що комплексні проєкти регенерації набережних передбачають будівництво нових офісів та житла, певних туристичних атракцій – концертних залів, музеїв, прогулянкових доріжок, ресторанів та кав’ярень. Закцентовано, що важливими факторами подальшого розвитку таких районів стає розміщення на прибережних територіях штаб-квартир великих корпорацій та освітніх закладів.