ГЕОІНФОРМАЦІЙНА БАЗА ДАНИХ ЗАСТАРІЛОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ ЯК ОСНОВА РЕАЛІЗАЦІЇ МІСЬКИХ ПРОГРАМ КОМПЛЕКСНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ - Плешкановська, Алла; Бірюк, Світлана (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Значні обсяги застарілого житлового фонду українських міст потребують ретельного обліку, аналізу, обґрунтування черговості проведення негайних реконструктивних заходів. Основою розроблення та успішної реалізації програм і проектів комплексної реконструкції має стати спеціалізована геоінформаційна база даних. В даній публікації наведені результати формування геоінформаційної бази застарілого житлового фонду міста Києва як основи реалізації міської програми комплексної реконструкції. База даних представлена у вигляді паспортів територій застарілої забудови в розрізі адміністративних районів м. Києва. Атрибутивна інформація включає дані як по кожному окремому будинку, так і по кварталам і мікрорайонам застарілого житлового фонду як об’єктів комплексної реконструкції. Картографічною основою є векторна топо-геодезична зйомка м. Києва в М 1:2000. Структура подібної системи може виступити основою бази даних територій застарілої забудови в будь-якому населеному пункті.