НАЦІОНАЛЬНА ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ІНТЕГРАЦІЙНИХ СТРУКТУР НАУКИ, ОСВІТИ І НАУКОЄМНОГО ВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ - Пантюхов, Олег; Короткова, Тетяна; Яценко, Віктор (Містобудування та територіальне планування, 2022)
На протязі багатьох століть люди шукали можливості свій освітній потенціал сформулювати в наукових дослідженнях та проаналізувати складний історичний процес в якому формувалась вища освіта, її поєднання з науковою діяльністю та результати – реалізація в науковому виробництві при створенні перспективних наукових містечок. Прикладом в Україні розглянуто Академмістечко в м. Києві. В статті виділені головні етапи інноваційних трансформацій та запропоновано модель майбутнього «Academic City».