ОБ'ЄМНО-ПРОСТОРОВЕ ПЛАНУВАННЯ МІСЬКОГО ПРОСТОРУ – УДОСКОНАЛЕНА МЕТОДИКА ПРОЕКТУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ ТА ЗАБУДОВИ МІСТА - Колоша, Марина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Наше сьогодення – це зруйновані міста та життя мешканців. Кожна складова система міста пошкоджена та потребує якісного та вдосконаленого відновлення. Для вирішення такого завдання створюються нові методики відтворення міст як його забудови та і його просторів. Нові проблеми щодо формування територій виникають в той момент, коли необхідність в якісному міському середовищі диктує сучасне суспільство, його потреби та його діяльність. Нові проблеми і завдання територіального планування виникають з необхідністю поліпшення якості життя мешканців міста. Передумови до змін вносить економічний розвиток міста і його комерційні складові. Тому пошук нових методик формування міських територій - це головне завдання урбаністів сьогодення. В цій статті запропонована удосконалена методика планування міського простору, яка має в собі вже існуючі закони та норми українського містотворення та нові переосмисленні зарубіжні технології щодо проектування територій. Завдання даної методики поєднанні однією ціллю - вдосконалити та створити якісну міську тканину без неконтрольованої забудови та візуального шуму.