ПОСЛІДОВНІСТЬ ФОРМУВАННЯ КОМПОЗИЦІЙНО-СТИЛЬОВОГО ОСЕРЕДКУ ЖИТЛОВОЇ ЗАБУДОВИ ЛЬВОВА - Сільник, Олександра; Соловій, Любов (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Висвітлено особливості формування архітектурно-композиційної та стильової забудови Львова протягом XVIII – XX ст. Обгрунтовано цінну базову структуру для вивчення прикмет та закономірностей містобудівного формування у сучасному урбанізованому просторі на широкому спектрі стильових напрямків і їх переплетінь. Виявлення взаємозв’язку у трансформації об’ємно-планувальних, композиційних і стильових вирішень розв’язує шляхи для подальших процесів забудови, реновації та реконстукції будинків, вулиць та площ. Представлений комплексний аналіз забудови висвітлює формотворчі періоди та тенденції розвитку міста в цілому.