ЕКОЛОГО-МІСТОБУДІВНІ ФОРМИ РЕНОВАЦІЇ ДЕПРЕСИВНИХ ТЕРИТОРІЙ ВЕЛИКОГО МІСТА - Мерилова, Ірина; Невгомонний, Григорій; Речиц, Олександр; Турган, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Великі міста - багатогранні організми, арени соціально-містобудівних конфліктів. В сучасних умовах розвитку технологій та з метою підвищення якості міського середовища, міські адміністрації все частіше вдаються до реорганізації виробничих територій. Актуальність статті визначається загальносвітовою тенденцією пошуку нових форм реновації депресивних територій, які мають вагоме науково-дослідне підґрунтя та відображаються у загальному векторі політики передових країн. Згідно досліджень, саме еколого- містобудівні форми реновації спроможні забезпечити ефективність використання ресурсів та створити якісні умови для покращення життя населення. У статті описані методичні підходи щодо еколого-містобудівної форми реновації депресивних територій, а також представлена світова практика реновації промислових територій великих міст.