ТЕНДЕНЦІЇ МІСТОБУДІВНОГО РОЗВИТКУ ПРИБЕРЕЖНИХ ТЕРИТОРІЙ ВЕЛИКИХ МІСТ - Банах, Віктор; Банах, Андрій; Фостащенко, Олена; Архіпова, Катерина; Фостащенко, Данило; Захарова, Світлана (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглянуто сучасні тенденції в архітектурно-ландшафтному проектуванні прибережних територій великих і значних міст світу. Проаналізовано функціональне зонування прибережних територій великих міст в історичному розвитку. Окреслено основні принципи ревіталізації прибережних територій при формуванні нових навколоводних просторів. Встановлено напрями планувальної організації забудови прибережних територій міст.