АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА УКРАЇНИ - Назаренко, Іван (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Приведено обґрунтування нагальної потреби створення громадської організації, що дістала назву Академія будівництва України. Розкрита сутність діяльності Академії з моменту створення до сьогодення. Зазначено, що Академія є першою в Україні організацією з новою структурою її діяльності. Академія створена не на традиційних засадах, а включає до свого складу не тільки дипломованих представників науки, а й досвідчених виробничників, лауреатів Державних премій, заслужених діячів науки і техніки, заслужених будівельників України, працівників вищої школи, провідних спеціалістів будівельної галузі. Тобто Академія є громадською організацією з широким представництвом інженерів будівельного фаху, що об'єдналися на добровільних засадах за принципами рівноправності її членів, демократичного самоуправління, колегіальності, гласності та законності. Висвітлені основні результати діяльності Академії від заснування до теперішнього часу.