ПРОБЛЕМИ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ СІЛЬСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Третяк, Юлія; Тімохін, Віктор; Шебек, Надія; Третяк, Максим (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Розглянуто проблему ревіталізації середовища сільських поселень України, яка посідає одне з провідних місць у процесі переходу держави до сталого розвитку. Проведено аналіз стратегічних документів міжнародного та державного рівнів, що визначають цілі трансформацій усіх сфер життєдіяльності країни; розглянуто різні аспекти розуміння процесу розвитку сільських поселень в Україні на сьогоднішній день, зокрема на основі стратегії сталого розвитку. Результати дослідження теоретичних джерел та практики проектування сільських поселень дозволили встановити низку ознак, що характеризують процес формування збалансованого, а отже – гармонійного середовища населених пунктів, розміщених на сільських територіях, а також систематизувати та визначити перспективні напрямки їх ревіталізації на основі сталого розвитку.