ВИЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ПЛАНУВАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗОНИ ЖИТЛОВОЇ ЗАБУДОВИ В КОМПЛЕКСНИХ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТАХ - Топал, Світлана; Сингаївська, Олександра (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Досліджується розвиток інформаційного забезпечення організації складових зони житлової забудови в нормативній базі країни. Наявність радикальних змін в принципах планування зон житлової забудови відображає еволюцію поглядів людини на якість середовища її життєдіяльності. Чинний нині ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій» є головним документом, який обумовлює організацію зон житлової забудови. Відсутність деяких даних по планувальним показниками прибудинкових територій робить інформаційне забезпечення даного ДБН недостатнім для створення комфортних та безпечних умов життєдіяльності людини та дозволяє зробити висновок про необхідність його коригування і доповнення.