ЗАСТОСУВАННЯ КОМБІНОВАНОГО ПІДХОДУ В ОРГАНІЗАЦІЇ БУДІВНИЦТВА ДЛЯ СТРУКТУРИЗАЦІЇ ТА ОБГРУНТУВАННЯ ЦИКЛУ СКЛАДНИХ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТІВ - Приходько, Олег; Ніколаєв, Георгій (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Гіпотеза дослідження ґрунтується на припущенні, що в контексті цифрового будівельного простору необхідно створити галузеву цифрову платформу, яка автоматизує етапи та процедури життєвого циклу будівельного проекту, а також розробити науково-методичний підхід і практичні рекомендації, які дозволять істотно знизити витрати на будівництво та зміцнити його конкурентні позиції в сучасних динамічних умовах. Обґрунтовано, що цифровий простір будівельної галузі (будівельні проекти, будівельні організації-учасники) у розвитку інформаційно- комунікаційних технологій набуває ознак альтернативного будівельного бізнесу, який має функціонувати в певному трансформованому середовищі проектів розвитку будівництва. Технології, безпосередньо пов’язані з проектуванням і будівництвом (BIM, доповнена реальність, лазерне сканування тощо), підвищують ефективність інвестиційних та будівельних проектів, а цифрові системи аналізу даних сприяють кращому розумінню тенденцій будівельного ринку. Операційна система визначається впровадженням принципово нових оновлених науково-прикладних засобів, призначених для забезпечення компанії-розробника чіткої формалізації та належного аналітичного супроводу процесів формування, аналізу та продуктивного подальшого адміністрування, що є провідною інновацією впроваджених інструментів комерційне житлове будівництво, які реалізуються в комплексному економіко-управлінському форматі: виробничо-технологічному, ресурсно-логістичному та адміністративному управлінні змістом бізнес-процесів проектних циклів у складі портфеля проектів житлового будівництва забудовника.