МОДЕЛЬ ШУМОВИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТРАНСПОРТНОГО ПОТОКУ - Приймаченко, Олексій (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Досліджено формування шумових навантажень від транспортного потоку з визначенням фізичних шумових показників. Проаналізовано зони впливу розповсюдження шумових навантажень на прилеглій території. В статті на основі проведених розрахунків отримані моделі розповсюдження шуму в просторі, які в подальших дослідженнях можуть бути використані для організації планування та забудови прилеглих територій, вибору можливих методів захисту від дій негативного пливу шумових навантажень на населення.