ДЕЯКІ ПРИПУЩЕННЯ ЩОДО МЕТОДИКИ ПОЧАТКОВОГО ЕТАПУ ФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ЯК ГРУПОВИХ СИСТЕМ ЛОКАЛЬНОГО РІВНЯ - Дьомін, Микола; Яценко, Віктор; Короткова, Тетяна (Містобудування та територіальне планування, 2022)
Зроблена спроба трансформувати процес формування наукових досягнень в відображення їх в реальній містобудівній діяльності. Спроба визначити наскільки наукові розробки впливали на розвиток містобудівної теорії, практики, норми та законів. Особлива увага приділяється територіальному плануванню як основі сьогоднішніх процесів змін адміністративно- територіального устрою та появі нового суб’єкта – об’єднаної територіальної громади.