ІСНУЮЧИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РЕКРЕАЦІЙНИХ ОБ’ЄКТІВ В С. СТАРА ГУТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Обиночна, Зоряна (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Проаналізовано сучасний стан рекреаційних об’єктів у гірській місцевості в с. Стара Гута Івано-Франківської області. В даному регіоні виявлено цікаві місця, які можуть приваблювати туристів, розроблено SWOT-аналіз місцевості та перспективні напрямки розвитку рекреаційного туризму. Актуальність теми пов’язана із розвитком туризму в гірських місцевостях України. Все частіше громадяни міста «тікають» від міської метушні та шукають затишного місця для відпочинку в горах. Село Стара Гута – одне із таких красивих куточків, де можна зупинитись на деякий час з сім’єю та друзями. Місцевість характеризується значним природно- рекреаційним потенціалом та вимагає комплексного дослідження.