АНАЛІЗ МІСТОБУДІВНОЇ МЕРЕЖІ УНІВЕРСИТЕТСЬКИХ ЛІКАРЕНЬ НІМЕЧЧИНИ - Лєнкова, Марина; Булах, Ірина (Містобудування та територіальне планування, 2021)
Розглянуто стан містобудівної мережі закладів охорони здоров’я Німеччини, зокрема університетських лікарень. Проаналізовано розташування медичних закладів в контексті міських поселень на прикладі конкретних лікарень країни. Отримані дані будуть служити як основа для пропозиції щодо розвитку подібної мережі лікарень в Україні. Стаття слугує початком дослідження закордонного досвіду проєктування лікувальних закладів зазначеного типу.